Sènior Femení / 1a Cat / 2 punts dificils pel marcar el camí , UESarrià 21 - HGarbí 18

Important victòria, al derbi gironí a on l'equip sènior femení del club ha aconseguit els primers dos punts de la temporada.
Després d'un inici de lliga fluix al primer part a St. Cugat, les noies han ressorgit amb un partit molt seriós, complint el pla establert i posant-hi la dosi d'intensitat i fam de guanyar necessàries per guanyar.


Des de l'inici tenint el control de la zona central de la defensa i amb un atac de menys a més davant una 6:0 dura de les de Palafrugell, les sarrianenques han anat a la mitja part amb el marcador a favor, dos gols amunt 8-6.


A la segona part, l'equip ha seguit mantenint la intensitat i concentració defensiva tot i jugar en moments amb 4 jugadores de pista, i assolint un atac més golejador que a la primera part posant-se fins i tot set gols amunt 17-10. Una petita baixada defensiva acompanyada d'una bona reacció de les de Palafrugell, ha fet reduir el marcador a dos gols de diferència.

 


Decisiva part final del partit on l'equip ha tingut clar l'objectiu de la victòria i basant-se en la solidesa defensiva ha aconseguit un bon resultat final de 21-18.

Setmana vinent, derbi Gironí altre cop, ara contra el Banyoles, on les noies han de confirmar el bon camí i reafirmar-se en conviccions.

Sènior Femení / UESarrià 24 - HSCugat 23 / Una victòria insuficent per pasar al Top4

Sènior Femení / Copa Federació / Un pas més en la copa. UESarrià 21 HSV 19

La UESarrià  a les  jornades de l'esport femení

Un miler i mig d´esportistes participen en la jornada per a la promoció de l´esport femení al centre de la ciutat de Girona.

 

El centre de Girona es va omplir d'esport amb nom de dona ahir al matí en la cinquena edició de la Jornada d'Esport Femení. Més de vint activitats esportives obertes a nenes, adolescents i dones amb exhibicions i activitats d'iniciació que van tenir una molt bona acollida, amb un miler i mig de participants.

Les places del voltant del mercat del Lleó, la plaça Catalu­nya i les mateixes aigües de ­l'Onyar va ser els escenaris principals, amb esports com hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, futbol, jujutsu, paleotraining, escacs, ciclisme i paddle surf.

 

La jornada va comptar amb la participació de representants de clubs gironins i esportistes destacades d'esports individuals: des de les jugadores de l'Uni a les del Girona d'hoquei fins a la piragüista Núria Fontané passant per esportistes del GEiEG, Bordils, CPA Girona o del Club Nàutic l'Escala, entre d´altres. Una jornada per promocionar l´esport femení que, com explicava aquesta setmana la capitana del Girona d´hoquei, Carla Dorca, «fins que no hi hagi una certa igualtat haurem de seguir apostant per aquestes jornades perquè la gent s'adoni del que hi ha».

 

Les jugadores de l'Uni –hi havia Jordana, Alminaite, Oma i Ainhoa López– van fer un concurs de tir, amb jugadores del GEiEG de Copa Catalunya i joves voluntàries entre la gent que es va acostar a gaudir de la jornada. Les cistelles, situades just a tocar el mercat, varen compartir espai amb els petits camps de futbol, handbol, bàsquet, vòlei o rugbi; les improvisades pistes per als patins de les jugadores d'hoquei o per a les patinadores; o els matalassos per a les exhibicions de rugbi.

 

La regidora d'esports de Girona, Isabel Muradàs, i la base de l'Uni Girona, Noemí Jordana, van protagonitzar una de les imatges de la jornada, baixant amb piragua per l'Onyar fent tàndem amb els Fontané. A les dotze del migdia es va fer l'acte central amb els representants de les diferents institucions i, després de la foto de família, els alumnes de l'Euses varen fer una dansa al mig de la plaça Calvet i Rubalcaba, a la qual van convidar tothom a participar

La  UESarrià a la  5a Jornada de l’Esport Femení 2017

Estem especialment satisfets de presentar la 5a edició de la Jornada de l’Esport Femení. Són cinc anys ja d’un treball intens, emocionant i participatiu, que gràcies a l’esforç de molts ha consolidat al calendari de la ciutat un acte que dona l’oportunitat a un gran nombre d’esportistes, petites i grans, perquè ens ensenyin el seu esforç, els reptes assolits i a la vegada ens convidin a participar, a gaudir amb elles de les divuit disciplines esportives presents en la Jornada. 

 

L’esport és un gran vehicle educatiu. Aporta unes experiències que impliquen un creixement personal, ja que transmet valors i habilitats que ajuden a formar-se com a persona, tant en l’àmbit emocional com físic. També dona als seus practicants uns hàbits saludables que repercuteixen en una millor qualitat de vida.

 

Quan llegim estudis sobre la percepció que tenen els nens i les nenes de si mateixos en relació amb l’esport, el seu interès per iniciar-se en la pràctica esportiva o les seves preferències a l’hora de practicar un esport o un altre, ens trobem encara amb respostes basades en uns estereotips definits pel gènere. Uns estereotips socials i culturals que consideren la dona inferior als homes en les activitats esportives, que alguns esports són apropiats per a elles i altres no, que fer esport implica la masculinització del cos, etc.

 

I per què s’ha de plantejar la pràctica esportiva en termes comparatius entre homes i dones? Per què la dona ha de respondre a uns cànons estètics que no són compatibles amb la pràctica de l’esport? Per què quan un noi fa una errada esportiva li diuen “sembles una nena”? O a una esportista físicament forta se li diu que “sembla un tio”? 

La Jornada vol ser una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva, per donar a conèixer grans esportistes i petites esportistes, per reconèixer l’esforç de la gent que dona suport a l’esport femení i per aconseguir unes condicions d’igualtat a l’hora d’accedir a la pràctica esportiva.

 

OBJECTIUS DE LA JORNADA

 * Potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives creant un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement.

 * Trencar estereotips respecte a algunes de les disciplines esportives considerades “no femenines”.

 * Destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius.

 * Reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida.

 * Fer conèixer esportistes destacades perquè es converteixin en un referent de valors i d’experiències per a altres esportistes.

 * Oferir un espai de diversió a través de la pràctica esportiva.

 

Diputació de Girona.

El Sènior Femení guanya 8-27 al Cardedeu B i espera l'ensopegada dels dos de dalt

El Sènior Femení consolida la 3a plaça (1cat Grup D) devant del Llavaneres - Caldes d'estrac 22-19

El Sènior Femení no dona opció a l'handbol Polinyà 22-15

Partits amistosos  18-9-2016/  Sènior Masculí B / Sènior Femení

Sènior Masc B /UESarrià  /CH Garbí

Sènior Femení /UESarrià 15 -HRiudellots 17


El Sènior Femení Guanya al JH La Llagosta 17-14 a la Copa Federació

Fotografies Sènior Femení / UES-HR 25 - S.E Palautordera 27

Fotografies 1a Catalana Sènior Femení / UESarrià-Riudellots 24 - SJDespí B 20 


Acord amb el Riudellots pel femení

Els equips de base de la Unió Esportiva Sarrià ja van començar els entrenaments, i el femení ho farà dimecres vinent, amb la novetat de l'acord entre el club sarrianenc i el Club Handbol Riudellots. “Vam passar de no tenir equip femení, a Sarrià de Ter, a pujar de categoria en dos o tres anys. I nosaltres no tenim base en el nostre club, de nenes. Tenim molt clar que en l'àmbit de Girona qui treballa més el femení és el Riudellots i, si el dia de demà es vol fer una estructura en femení, sempre anirà bé tenir clubs amics o col·laboracions com aquesta per treballar”, deia Víctor Espeso amb referència a l'acord entre les dues entitats per potenciar les categories femenines. El primer equip del Sarrià tornarà a jugar a 1a catalana, després que la temporada passada va pujar de categoria però hi va renunciar i es va vendre la plaça. “No podem pujar sense estructura”, hi va afegir.

 

Publicat a

L'Esportiu. Comarques Gironines 27-08-2015 Pàgina 24

Acord e col·laboració de l'equip sènior femení UESarrià i  H.Riudellots 


per a gent nascuda l'any 1999 i abans. Entrenaments: Dimecres de 20h a 21.30h a Sarrià de Ter i divendres de 21h o 21.30h  a Riudellots.

Els propers dies donarem més inrformació,  horaris i equips.

 

"Santi Soler" Nou entrenador del Sènior Femení -

L'equip començarà la pretemporada el dimecres 2 de setembre. 

 


0 comentarios