Pasqui: “El llistó que ha deixat Espar és molt alt”

El nou tècnic de l'Augi Sarrià, que dirigirà el primer partit aquest dissabte, contra el líder, assumeix el repte de portar l'equip a la fase d'ascens

Pasqui Gutiérrez va dirigir dimarts el primer entrenament amb l'Augi Sarrià. La marxa inesperada de Josep Espar al Veszprém, on serà el segon de Xavier Sabaté, va obligar l'equip gironí a reaccionar amb celeritat per incorporar un altre tècnic en un moment clau de la temporada, i la solució la va trobar dins mateix del club. Pasqui ja es va asseure dissabte darrere la banqueta en el partit contra el Sant Esteve Sesrovires, el primer sense Espar, però no va ser fins ahir que el Sarrià va fer oficial el seu fitxatge. L'acord és, de moment, fins a final de temporada, i Pasqui tindrà l'objectiu de classificar l'equip per a la fase d'ascens a la divisió d'honor de plata. El Sarrià ocupava posicions de fase fins fa dues jornades, i ara li
vénen dos partits complicadíssims contra els dos primers classificats. El primer, en el qual debutarà Pasqui com a entrenador, tindrà lloc a casa aquest dissabte contra el líder, el Sant Quirze (18 h). Una setmana després el Sarrià visitarà la pista del Granollers.

Pasqui Gutiérrez és conscient del repte que suposa assumir les regnes de l'equip en aquest moment: “Serà complicat, perquè el llistó deixat per Espar és molt alt, però, humilment, farem tot el que podrem per ajudar l'equip”, explicava ahir. Pasqui tot just va deixar la seva carrera de jugador al final de la temporada 2013 –el mateix dia que també va plegar el porter Jaume Pòrtulas–, i ara serà l'entrenador de molts dels que van ser els seus companys d'equip: “Amb tots els jugadors hi he jugat o els conec de fa molts anys. Hem fet un salt a corre-cuita. El club m'ho va preguntar i jo vaig respondre que hi sóc per ajudar-lo.” Les banquetes no li vénen de nou. Després de la seva etapa com a jugador va convertir-se durant dues temporades en el tècnic de l'equip juvenil del Sarrià, amb el qual va arribar a ser tercer en el campionat d'Espanya. Aquesta temporada havia deixat la primera línia de la banqueta a causa de la seva recent paternitat, i exercia només les funcions d'ajudant.

Amb ell també ascendeix al primer equip, com a ajudant, Pere Coll. En l'organigrama tècnic també continua el delegat Víctor Espeso.

 

LES REACCIONS

El repte és difícil. Espar ha acceptat una oferta molt bona i jo arribo a corre-cuita. Farem el que podrem per ajudar l'equip
Vaig arribar fa 13 anys. El club parteix de la premissa que ja em coneix i que ja he entrenat el juvenil
Pasqui Gutiérrez
ENTRENADOR DE L'AUGI SARRIÀ
Publicat a