Saubich tornarà al Barça a l'estiu

L'extrem sarrianenc ha confirmat la seva progressió a l'Aix en una de les grans lligues europees

L'extrem de Sarrià Joan Saubich (1989), jugador del Pays d'Aix de la lliga francesa, tornarà al FC Barcelona Lassa al final de temporada, quan acabarà el seu període de cessió. L'entrenador blaugrana, Xavi Pascual, i el club han decidit que el jugador gironí és la millor alternativa per reforçar la posició més dèbil de l'equip, la d'extrem dret, on Víctor Tomàs només té el relleu en moments puntuals d'Eduardo Gurbindo –que ha signat pel Nantes– i del júnior Aleix Gómez.

 

En la lliga francesa Saubich s'ha destapat com un dels millors extrems del campionat amb 60 gols, més de 4 per partit, amb un percentatge d'encert superior al 81%, el quart entre tots els jugadors d'una de les grans lligues d'Europa. La seva millor actuació va ser a principi de temporada, en un partit contra el Créteil, en què va fer 10 gols. La seva regularitat no va passar desapercebuda per al seleccionador espanyol, Manolo Cadenas, que el va convocar al novembre per al torneig de Polònia. Una lesió li va impedir fer el debut a la selecció absoluta. De fet, alguns problemes físics li han impedit rendir sempre al màxim nivell. Quan falten sis jornades perquè acabi la lliga, l'Aix, liderat per tota una llegenda, Jérôme Fernandez, és onzè amb cinc victòries, cinc empats i deu derrotes.

Saubich va fitxar pel primer equip del Barça l'estiu del 2013 com a substitut d'Albert Rocas, i la temporada 2014/15 va participar activament en una gesta històrica, guanyar els set títols en joc, incloent-hi la lliga de campions.

 

Publicat a