LA UES FREGA LA PROESA I ES QUEDA A NOMÉS 3 GOLS DE LA FASE FINAL (30-28)

L’últim i tercer partit de la fase de sector s’hi ha arribat en la millor situació que un es pot imaginar; amb 4 punts i empatats a la primera posició amb el Fertiberia BM Puerto Sagunto, el rival d’avui. Tot està per decidir i l’enfrontament es presenta com la gran final del torneig, el guanyador passarà a la següent fase, la final, que encara no es sap on es realitzarà. L’empat no serveix als sarrianencs, ja que el golaverage general és favorable als saguntins de 5 gols.

Han sobrat quatre minuts de partit de la 3a jornada contra el potent Puerto Sagunto per aconseguir el premi més desitjat de qualsevol jugador que participa d’una fase de sector estatal. Els jugadors ho han donat tot sobre la pista per tenir contra les cordes, en molts moments, el poderós BM Port Sagunt, equip que havia guanyat amb facilitat el campionat de la Comunitat Valenciana.

Bon inici de partit dels sarrianencs que han estat els primers en obrir el marcador després de recuperar la pilota en defensa (minut 1, 0-1). En aquests primers compassos de partit l’intercanvi de gols entre els dos equips han estat constants: el Puerto Sagunto els aconseguia finalitzant des dels extrems i la UES penetrant pel centre de la defensa rival. Els parcials eren ajustats (al minut 4, 4 a 4; al minut 10, 6 a 5). La defensa oberta i pressionant (3:2:1) sobre els primeres línies saguntins donava els seus fruits que no podien realitzar el seu joc amb comoditat i perdien pilotes amb facilitat. Tot i això, els jugadors del Sarrià no aprofitaven aquestes situacions i estavellaven els llançaments al travesser, fins a 4. Al minut 15, 8 a 7 i al minut 20, 10 a 9. Dues errades defensives dels blau-i-grocs en el segon terç de la primera part, provocava que el Port Sagunt es distanciés al marcador de 3 gols (13 a 10), moment que l’entrenador sarrianenc, Sergi Baguer demanava el seu primer temps mort per tornar a posar les coses a lloc (minut 25’53). Aquest era profitós i s’arribava al descans amb un gol de desavantatge, ja que els àrbitres no donaven per bo un gol realitzat per l’Alberto Vicente sobre la botzina des de mig camp (13 a 12). Les sensacions eren molt bones.

A la represa, els jugadors del Sarrià han sortit mentalitzats del que havien de fer, el primer temps havia servit per veure on es podia fer mal al rival. En uns 5 minuts de molta intensitat els de Sarrià capgiraven el marcador (15 a 16) i l’entrenador del BM Puerto Sagunto demanava temps mort (minut 4’50), no li agradava el que succeïa damunt la pista. Les diferències no eren molt àmplies i s’han anat alternant a favor d’uns i d’altres (al minut 10, 18 a 17, al minut 15, 21 a 21 i al minut 17, 22 a 23). Poc després, el BM Puerto Sagunto ha aconseguit distanciar-se tímidament (27 a 25) fet que ha obligat a la UES demanar el segon temps mort del partit. L’afició del Sarrià esperonava els seus jugadors que han aconseguit capgirar el resultat (minut 26, 27 a 28). El Port Sagunt estava contra les cordes però, una exclusió sarrianenca ha ajudat els saguntins aconseguir l’empat. Algunes errades provocades pel cansament acumulat.

Crònica: Xavi Rodríguez / Fotografies: Valentí Fuster ( Sagunt )