Els primers de la resta

Pasqui, en el 23-23 amb el Sant Quirze Foto: MANEL LLADÓ.
Pasqui, en el 23-23 amb el Sant Quirze Foto: MANEL LLADÓ.

L'Augi pot tancar la lliga en el tercer lloc i complir l'objectiu que es va imposar, en un curs marcat per la marxa de Josep Espar al Veszprém

L'Augi Sarrià juga aquest dissabte a casa l'últim partit de lliga. I ho fa en disposició d'acabar tercer. És el primer lloc que no permet disputar la fase d'ascens a plata, com el 2011 a Girona. L'ascens no es va fer efectiu i Josep Espar va iniciar una nova etapa. “Hi hem quedat a quatre punts i, per ser tercers, hem de guanyar o empatar”, va valorar la presidenta del club, Alícia Garcia, que hi va afegir: “Cada any hem anat superant la posició de la temporada anterior i el nostre objectiu, al principi, era millorar la de l'any passat, i ho hem assolit.” El Sarrià va acabar el curs passat en el cinquè lloc, amb 45 punts, a 3 del segon, l'Adrianenc. El 2014 va ser setè, amb 26, a 15 del seu rival demà passat. La temporada abans, la segona d'Espar, l'Augi va ser novè, amb 21, a 19 del segon, el Bordils –va pujar–, i en la primera del tècnic, vuitè, amb 22, a 21 de l'etern rival.

L'evolució

“És positiva perquè és el que es van plantejar l'entrenador que hi havia i els jugadors abans de començar”, va dir la presidenta sobre la lliga, marcada per l'adéu sobtat de Josep Espar al gener per ser el segon del Veszprém. “Sempre, des d'aquesta junta, hem dit que arribarem on arribin els jugadors. I si al final de la lliga tenim l'oportunitat d'anar a les fases, segur que hi serem”, deia Alícia Garcia a aquest diari al desembre, quan l'Augi compartia el primer lloc amb el Sant Quirze en la desena jornada (un empat i una derrota). Després va caure al tercer lloc amb el 37-36 contra l'Adrianenc, encara amb Espar. I al quart, quinze dies després amb la tercera derrota, 26-22 amb el Sanes i ja sense el tècnic, tot i que no va ser fins al cap de dos que L'Esportiu, el primer a fer-ho, va publicar una notícia que es va voler mantenir en secret fins que fos presentat a Hongria.

Pasqui i la casa

L'exjugador i tècnic del juvenil des de la seva retirada –aquest any era el tercer de l'equip que va ser el tercer de Catalunya– va agafar el primer equip la setmana que el Sant Quirze visitava Sarrià (23-23) i abans d'anar a Granollers (31-24). La marxa d'Espar va coincidir amb el tram més difícil i, en el tercer partit amb Pasqui, el 29-21 amb el Montcada va permetre a l'Augi tornar al tercer lloc. Una posició que mantindrà si demà passat el Sarrià manté la bona ratxa com a local: no ha perdut cap partit i només ha cedit l'empat en el primer partit sense Espar.

“És massa d'hora perquè encara no tenim definit qui serà l'entrenador. Després haurem de mirar l'equip, qui segueix i qui no, qui s'incorpora... I marcar els nous objectius”, va dir la presidenta del Sarrià sobre si la temporada que ve el club, que la setmana que ve definirà el nou organigrama tècnic del primer equip, es plantejarà marcar-se l'objectiu de ser a la fase.

 


Publicat a