JUVENIL MASCULÍ - Croàcia 2016 / Els #HispanosJuveniles tanquen el Campionat d'Europa en sisena posició

Derrota dels #HispanosJuveniles davant Dinamarca en el partit pel 5è lloc del Campionat d'Europa que s'ha jugat a Croàcia (28:24, 11: 9 al descans). Després d'una primera meitat de molta igualtat, l'equip danès s'ha mostrat superior en els segons trenta minuts, deixant a l'equip d'Alberto Suárez a la sisena posició del torneig.

 

Dinamarca va gaudir de les primeres avantatges mínims a l'electrònic, però la desimboltura de Mamadou en atac, superant a la defensa danesa a força de penetracions, va permetre als d'Alberto Suárez aconseguir els primers moments de domini en l'electrònic (3: 4 Min. 8).

 

Ni Dinamarca ni Espanya aconseguirien, en els minuts successius, distanciar-se. Les defenses s'imposaven i els errors i encerts es repartien a parts iguals entre els dos conjunts, succeint-se les alternatives i la igualtat (8: 8 Min. 20). Els errors i encerts es repartien a parts iguals i les alternatives en el domini del marcador van ser constants, quan s'havien superat els deu primers minuts de joc.

 

Les defenses s'imposaven i, arribat l'equador de la primera meitat, Alberto Suárez parava el partit després de diversos atacs errats i el contraatac letal de Dinamarca que situava al conjunt danès amb avantatge (6: 5 Min. 13).

 

La dificultat per trobar espais al 6: 0 rival creixeria encara més en els últims deu minuts del primer acte, sense que el temps mort sol·licitat per Suárez instants abans permetés trobar la frescor desitjada. I així, aprofitant les pèrdues espanyoles, i tot i que sense excessius ostentacions, Dinamarca va adquirir un avantatge de dos gols que li va permetre marxar a vestidors dalt (11: 9).

 

Després del pas per vestidors, Espanya no va trobar la manera d'aturar els llançaments que arribaven des de la primera línia rival i Alberto Suárez es va veure obligat molt aviat a sol·licitar temps mort (15:11 Min. 36). Un nou temps mort que no serviria per variar el guió.

 

Després de l'arenga de Suárez van arribar dues pèrdues consecutives, transformades en dos letals contraatacs que van disparar per complet a Dinamarca, que va establir la màxima renda del partit fins a aquest moment, obligant a un nou temps mort espanyol (17:11 Min. 38).

 

Els #HispanosJuveniles no van deixar de lluitar i de creure, però Dinamarca estava ja llançada i un parell de superioritats no aprofitades, errors des de la línia de 7 metres i les intervencions d'una ferma porteria rival van impedir, mentre Moller martellejava des de la primera línia, que el desavantatge es reduís i que Espanya pogués entrar en el tram final del partit amb opcions (28:24 final).

 

BALANÇ GENERAL POSITIU PER ALBERTO SUÁREZ

En acabar el partit, el seleccionador nacional Alberto Suárez ha explicat que "ens va costar molt, hem estat molt cansats, amb alguna baixa i no arribàvem al contacte davant un equip molt físic amb molta capacitat de llançament". "A la primera part si vam estar aquí, però hem hagut d'elaborar molt cada jugada de gol i ha hagut un moment que no hem donat el més en defensa que necessitàvem", ha continuat el preparador, que apunta que tot i la derrota "hem quedat contents amb el paper exercit, tot i que sempre aspires a tot perquè estem mal acostumats dels últims anys, la veritat és que hem estat a prop de ficar-nos en la lluita per les medalles, només 4 gols ho van impedir, el lliurament dels xavals ha estat magnífica sempre ".

 

Finalment, Albert ha recordat que "aquesta generació de jugadors té un objectiu a llarg termini que és el Campionat del Món Júnior que es jugarà al nostre país, i tot això forma part del seu procés formatiu, cal seguir en la baralla, perquè es ha tornat a demostrar que amb les nostres mancances i les nostres virtuts estem molt a prop".

 

http://www.rfebm.net/noticias.asp?id=26064