Comença el cicle Baguer

 L'Augi arrenca els entrenaments amb el tècnic empordanès al capdavant i la fase d'ascens com a objectiu ineludible

 

“El llistó és molt alt i ara ja toca anar a les fases, ser primer o segon. Hem de respectar tots els equips, per mi és la clau. Ens coneixem tots i cada setmana hem de respectar el contrincant, des de la jornada 1 fins a la 30”, va dir Sergi Baguer (Castelló d'Empúries, 1985), que des d'ahir ja exerceix com a entrenador de l'Augi Sarrià. És la principal novetat d'una plantilla que manté les peces de l'equip que va acabar tercer el curs passat amb les baixes de Josep Moret i Jordi Rodríguez, retirats.

Per això l'objectiu ineludible de l'Augi –que des de l'arribada de Josep Espar el 2011, quan l'equip va renunciar a l'ascens a plata que va assolir a Girona, va ser millorar cada temporada la posició de l'any abans– és tornar a disputar la fase d'ascens com a primer o segon de la lliga que arrenca el 24 de setembre a Sarrià de Ter amb l'OAR Gràcia.

 

L'oportunitat

Baguer compta amb jugadors del juvenil, tercers de Catalunya la temporada passada, que passaran a formar part de la dinàmica del primer equip. “Poden jugar dos partits en un cap de setmana, amb nosaltres o el segon equip”, va dir el seu tècnic fins al curs passat, que argumentava la continuïtat en una plantilla que coneix bé, pels anys que fa que hi és, amb els tres d'ajudant de Josep Espar: “Tampoc hem volgut anar a buscar ningú per això, per poder donar possibilitats als joves i que tinguin perspectives d'estar al primer equip. Si no és aquest any, d'aquí a dos o tres. Els ho vaig comentar, no tindran les mateixes càrregues de treball però sí que se'ls donarà l'oportunitat.” Natan Suárez, que va arribar ahir de disputar el campionat europeu juvenil –la selecció estatal va acabar en sisè lloc– i s'incorporarà demà a la feina, és la referència d'un gruix de jugadors que segueixen els passos de Pere Arnau, Martí o Arnau Rovira, a l'Augi el curs passat. “És una persona que ve de fora i ho considero interessant, ens donarà un altre punt de vista. És un referent de l'handbol gironí”, va dir Baguer sobre el seu assistent, Jordi de Toro. Víctor Espeso (delegat), Jaume Pórtulas i Guillem Mayola (entrenadors de porters) i Jose Zurita (fisioterapeuta) completen el cos tècnic. El torneig d'handbol platja d'Empuriabrava dissabte, el torneig de l'OAR (3 i 4 setembre) i amistosos amb el GEiEG (9) i el Mataró (17) formen la pretemporada.

 

Publicat a