Jordi Ribera, nou seleccionador espanyol

Deixa l'equip del Brasil després portar-lo al millor lloc en la història d'uns Jocs Olímpics i s'estrenarà amb Espanya en el mundial de França.

L'entrenador de Sarrià de Ter Jordi Ribera, que ha exercit de seleccionador absolut amb l'equip del Brasil als Jocs Olímpics de Rio, serà el proper director tècnic i seleccionador de la federació espanyola, segona va confirmar ahir la premsa del Brasil.

Ribera, que era un dels candidats més ferms a succeir Manolo Cadenas, a la banqueta de l'equip espanyol, serà l'encarregat de portar l'equip en el proper campionat del món, que es farà a París el proper mes de gener. Cadenas va fracassar en l'intent de portar la selecció espanyola als Jocs de Rio.

Ribera va aconseguir en els Jocs de Rio l'objectiu que s'havia proposat la federació del país, arribar als quarts de final. El setè lloc és el millor de la història de la selecció del país, que va guanyar partits de gran exigència, per exemple contra Polònia. bronze en l'últim campionat d'Europa.

Abans de ser seleccionador del Brasil en aquest cicle olímpic el gironí ja havia estat tècnic de la federació argentina. A l'Asobal va entrenar l'Arrate, el Bidasoa i l'Ademar. Va començar la seva trajectòria com entrenador en el modest club de la Unió Esportiva Sarrià