Presentació de Carles Morales com entrenador del primer equip

Entrenar el primer equip era un dels meus somnis”

Carles Morales exerceix d'entrenador de l'Augi Sarrià, el seu club de tota la vida. “L'objectiu segueix sent estar al més amunt possible”

 

Carles Morales (1985) va dirigir ahir l'Augi Sarrià per primer cop. Ho fa en substitució de Sergi Baguer, que va dimitir per motius personals el cap de setmana i amb el conjunt sarrianenc quart en la classificació amb 29 punts, a set del líder (Granollers B) i a tres del segon (Adrianenc).

El Sarrià, tercer el curs passat, es va marcar com a objectiu disputar la fase d'ascens aquesta temporada i, amb Baguer a la banqueta, l'inici va ser fulgurant, amb nou victòries en les nou primeres jornades.

La primera derrota, per sorpresa, va obrir una ratxa de tres derrotes en quatre jornades que van fer perdre els llocs de privilegi als sarrianencs. Fa un any, també a l'inici de la segona volta, Pasqui es va fer càrrec de l'equip després de la sortida de Josep Espar per ser el segon entrenador del Veszprém hongarès, amb qui arribaria a la final de la lliga de campions.

 

“Jo la situació la veig bé. Estem allà dalt, estem a tres punts del segon. L'objectiu segueix sent estar al més amunt possible i encara hem de jugar amb els de dalt. I entre ells també s'hauran d'enfrontar”, va dir el nou tècnic de l'Augi, que s'estrenarà a la banqueta diumenge al migdia a la pista del Sant Cugat. “Potser el joc, des que van perdre el primer partit, costava una mica més. Però els resultats anaven sortint. Vam tenir l'entrebanc de l'empat a casa amb el Bordils però seguim allà i amb la il·lusió d'estar a les fases”, afirmava Morales, que des dels nou anys va jugar al club i, des dels quinze, també hi va entrenar diversos equips. Fins que en un entrenament, el curs 2012/13, una fractura al genoll i el canvi de residència, a Pineda, van fer que s'apartés de la dinàmica del seu club de tota la vida, del qual no s'havia desvinculat.

 

“La primera reacció és de sorpresa. I, de seguida, il·lusió. A Sarrià quan ets petit el que vols és arribar a jugar amb el primer equip algun dia, com tots els nens. I quan ets entrenador la il·lusió és arribar al primer equip. Per això em vaig treure tota la titulació, amb el nacional i tot”, va dir el nou entrenador de l'Augi, respecte a l'oferta per passar d'entrenar el Calella a quarta catalana a fer-ho a Sarrià de Ter: “Vaig dir que sí, entrenar el primer equip era un dels meus somnis. Havia de parlar amb Calella i era important, per a mi, que ho acceptessin o em donessin el permís. Ho van entendre bé, que tornava a casa meva per passar de quarta catalana a primera estatal i llavors vaig acceptar-ho.”

“Falta molta lliga, ara queden deu jornades i es tracta de treballar i lluitar per estar a dalt. Llavors, els resultats ens diran on estem en funció del nostre treball, el nivell o el sacrifici”, va admetre Carles Morales, conscient que l'objectiu de l'equip que agafa era ambiciós. És clar que coneix perfectament els que des d'ahir són els jugadors que dirigeix: “El 80 per cent dels jugadors ja els he entrenat. I amb l'altre 20 per cent hi he compartit vestidor.” “Conec molt bé l'equip, els seus jugadors i el seu caràcter i rols: què saben fer i què no. I també sé com és el club, sé com treballa. No vaig a un lloc desconegut. Torno a casa”