La UESarrià  a les  jornades de l'esport femení

Un miler i mig d´esportistes participen en la jornada per a la promoció de l´esport femení al centre de la ciutat de Girona.

 

El centre de Girona es va omplir d'esport amb nom de dona ahir al matí en la cinquena edició de la Jornada d'Esport Femení. Més de vint activitats esportives obertes a nenes, adolescents i dones amb exhibicions i activitats d'iniciació que van tenir una molt bona acollida, amb un miler i mig de participants.

Les places del voltant del mercat del Lleó, la plaça Catalu­nya i les mateixes aigües de ­l'Onyar va ser els escenaris principals, amb esports com hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, futbol, jujutsu, paleotraining, escacs, ciclisme i paddle surf.

 

La jornada va comptar amb la participació de representants de clubs gironins i esportistes destacades d'esports individuals: des de les jugadores de l'Uni a les del Girona d'hoquei fins a la piragüista Núria Fontané passant per esportistes del GEiEG, Bordils, CPA Girona o del Club Nàutic l'Escala, entre d´altres. Una jornada per promocionar l´esport femení que, com explicava aquesta setmana la capitana del Girona d´hoquei, Carla Dorca, «fins que no hi hagi una certa igualtat haurem de seguir apostant per aquestes jornades perquè la gent s'adoni del que hi ha».

 

Les jugadores de l'Uni –hi havia Jordana, Alminaite, Oma i Ainhoa López– van fer un concurs de tir, amb jugadores del GEiEG de Copa Catalunya i joves voluntàries entre la gent que es va acostar a gaudir de la jornada. Les cistelles, situades just a tocar el mercat, varen compartir espai amb els petits camps de futbol, handbol, bàsquet, vòlei o rugbi; les improvisades pistes per als patins de les jugadores d'hoquei o per a les patinadores; o els matalassos per a les exhibicions de rugbi.

 

La regidora d'esports de Girona, Isabel Muradàs, i la base de l'Uni Girona, Noemí Jordana, van protagonitzar una de les imatges de la jornada, baixant amb piragua per l'Onyar fent tàndem amb els Fontané. A les dotze del migdia es va fer l'acte central amb els representants de les diferents institucions i, després de la foto de família, els alumnes de l'Euses varen fer una dansa al mig de la plaça Calvet i Rubalcaba, a la qual van convidar tothom a participar