Natan Suárez fa el salt a l’handbol professional

Presentació de Natan Suárez amb CDAgustinos
Presentació de Natan Suárez amb CDAgustinos

El lateral deixa l’Augi Sarrià i signa un contracte de dos anys amb l’Agustinos, que debuta a plata i rep el Bordils en la primera jornada.

 

Natan Suárez (Girona, 1998) debutarà aquest curs que ve a plata amb l’Agustinos d’Alacant. El lateral disputarà el seu primer partit oficial en la segona categoria de l’àmbit estatal contra el Bordils, el 9 de setembre. Suárez és el quart fitxatge del conjunt alacantí, que acaba de pujar de la 1a estatal però que ja ha incorporat l’internacional xilè Cristian Esteban Moll –ha disputat els tres darrers campionats del món– i dos jugadors que tornen al seu club de formació, Paco Bernabéu i Iván Montoya, procedents del Benidorm i el Port Sagunt. El fitxatge de Suárez va transcendir ahir a la tarda, però el lateral format al GEiEG i que va jugar a l’Handbol Club Gironès abans d’incorporar-se al Sarrià, ja va començar la pretemporada aquesta setmana.

“Fa una setmana i mitja que es va arribar a l’acord”, afirmava Natan, que ha signat un contracte per a aquesta temporada i la següent.

 

El gironí disposa de la confiança del tècnic Óscar Gutiérrez, que ja el va patir en primera persona la primavera del 2.015 en la fase sector de l’estatal juvenil que organitzava l’Agustinos i en la qual el Sarrià no va accedir a la fase final un any després de guanyar el bronze amb Pasqui i Jaume Pórtulas a la banqueta.

 

“L’entrenador em tenia clissat. Ja s’havia fixat en mi, i per això soc aquí ara”, va dir el lateral, que fa quatre dies que és a Alacant. “Al final no m’han agafat perquè a Sarrià tampoc jugava prou i m’han dit que aquest any ho faci bé i que, després, ja hi tornaré”, va apuntar Natan sobre la seva absència aquest estiu en la convocatòria de la selecció estatal juvenil, en la qual era un dels habituals, com l’estiu passat en el campionat d’Europa, a Croàcia.

 

Autor de 123 gols en 28 partits en el seu segon curs al primer equip de l’Augi Sarrià, Suárez pot jugar en qualsevol de les posicions a la primera línia. Fa dos cursos va guanyar el campionat estatal de seleccions amb Catalunya i va ser escollit MVP de la fase final.

 

LES REACCIONS

L’entrenador em tenia clissat des de la fase sector del 2015. Seré primera línia i, si ho faig bé, titular

NATAN SUÁREZ

LATERAL AGUSTINOS

Tinc mínim dos anys i vull aprofitar aquesta oportunitat i gaudir l’experiència que significa jugar per tot Espanya cada cap de setmana.