L’orgull ancestral / AUGI-UESarrià 26 Fraikin BMGranollers 29

L’Augi Sarrià no s’arronsa contra el Fraikin Granollers en la semifinal de la supercopa de Catalunya i arriba a sotmetre els vallesans amb un parcial de 4-0 al final de la primera meitat (14-13)

 

“D’aquí, mai en marxes content.” Ho va sentenciar Marc Garcia instants abans que acabés el partit.

 

L’Augi Sarrià va reafirmar la seva identitat amb un partidàs en la semifinal de la supercopa de Catalunya, amb el pavelló ple de gom a gom i xalant de valent. Tothom, la presidenta o el noi encarregat d’eixugar el parquet, que assistia també als temps morts locals i cridava en la pinya. La coreografia del “tiburón-tiburón” va acabar amb tothom celebrant una jornada que es compararà amb la del 1983 –27-25 i 41-21 en la tornada en l’eliminatòria de Lliga Catalana, també amb els vallesans–. Un exercici d’orgull ancestral com el de Guillem Lozano corrent la banda de costat a costat després de marcar el 21-24 assistit pel porter Moreno, excel·lent com Guitart, amb el qual els de Carles Morales anunciaven al rival, desconcertat, que allà ningú es rendiria. Ningú.

 

Avisats

 

Explicava Antonio Rama, després de la fotografia conjunta de les dues plantilles, que bona part dels seus jugadors, els que no eren de la base, no tenien ni idea d’on s’havien ficat. Que per molt que els ho avisessin, no n’havien estat conscients. 2 minuts i 54 segons va trigar a moure’s el marcador. I l’1-0 va ser de Pere Arnau. El segon avantatge local el va posar Guillem Lozano (2-1 al 4’), inspiradíssim des de l’extrem. El canell de Nitu Pórtulas, el tercer (3-2, 5’). Els cinc minuts de glòria?

 

El Fraikin es va anar apoderant del ritme del partit i va capgirar el resultat per arribar a una màxima de tres (8-11, Martínez al contraatac) que obligava Carles Morales a demanar temps mort (23:10). El 9-12 de Porras (25’) o el 10-13 de Cabanas des dels 7 metres amb el seu cinquè gol, el quart de penal, no van fer que els sarrianencs, sempre esperonats pel seu mig miler d’aficionats, s’arronsés. Dos gols seguits d’Arnau Rovira en menys d’un minut, el primer amb amenaça de passiu i el segon en transició –la defensa vallesana, molt fluixa– feien que Antonio Rama demanés temps mort. Però, és que encara no en tenien prou. Amb superioritat numèrica, l’Augi va capgirar el resultat amb dos gols més de Lozano, el seu cinquè, 24 segons abans del descans i la defensa sarrianenca fent tot el que calgués per marxar al vestidor amb avantatge.

 

 

La primera línia visitant va imposar la lògica a l’inici de la segona meitat. Però Ballester primer (15-15 en el 33’) i un altre cop Lozano (2) feien embogir el recinte: 17-16 en el 35. Cabanas des de l’extrem dret –Pep Reixach va jugar els darrers 10 minuts de la primera meitat– va tornar a liderar la reacció del Fraikin, que un altre cop s’escapava en el resultat, llavors de quatre amb un parcial d’1-6 (18-22). I, un altre cop, Morales cridava els seus a l’ordre. Després de temps mort, pèrdua i 18-23 d’Adrià Figueras al contraatac. El canell de Pórtulas va aturar la sequera (19-23 en el 44’) i Ballester afusellava Guàrdia a la porteria del Fraikin abans del penúltim cop d’orgull. Lozano 21-24 quan va celebrar el gol de punta a punta de la pista resseguint la tanca (47’) va esperonar la colla i l’exclusió de Fernández, va acabar de donar aire a l’Augi: Ballester de penal (22-24) va obrir la ratxa de gols per no abaixar els braços, mantenint la diferència en dos de la mà de Serrano, Lozano i Mariscal; l’últim a marcar (26-28) abans que Porras tanqués el resultat. I qui va marxar content?

 

ELS VESTIDORS

Volíem sortir a competir, posar-los les coses difícils i, sobretot, no rendir-nos mai encara que se’ns escapessin

Sense desmerèixer el Sarrià, que és un equipàs, hauríem d’haver fet alguna cosa més

ANTONIO RAMA

TÈCNIC FRAIKIN GRANOLLERS

L’entrenador ens ho havia dit, que era un regal per la temporada passada. L’havíem de gaudir i amb les ganes i el pavelló ple...

Em quedo amb el resultat, que al final és el que compta. Ha estat un partit molt igualat i ells, molt intensos i agressius. I no me’n queixo.

Els podíem plantar cara. S’ha de valorar que són dues categories de diferència

CARLES MORALES

TÈCNIC AUGI SARRIÀ

Sabíem que encara que s’escapessin de 10 gols no ens podíem rendir en cap moment

JOSEP BALLESTER

JUGADOR AUGI SARRIÀ.

 

AUGI SARRIÀ 26 GRANOLLERS 29

AUGI SARRIÀ:Martí Arnau (1), Pere Arnau (1), Ballester (3), Fina, Guitart, Lozano (9), Mariscal (3), Moreno, Palomeras, Pórtulas (3), Rovira (3), Serrano (1), Torres (1), Coman (1), Díaz i Vecente.

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Guàrdia, Cabanas (9), Porras (2), Pérez (3), Bela, Garcia, Martínez (1), Figueras (8), Cañellas (4), Pujol, Rakocija (2),Fernandes, Reixach i Oliveira.PARCIALS:2-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-12, 14-13; 16-16, 18-20, 19-24, 22-24, 23-26, 26-29.

 

BORJA SÁNCHEZ - SARRIÀ DE TER