El debut més esperat

 Handbol. El Sarrià es posa en marxa i comença a preparar la seva estrena a la divisió d’honor de plata. Diumenge de la setmana que ve jugarà les semifinals de la supercopa catalana contra el Fraikin 

La plantilla del Sarrià, en el primer entrenament de pretemporada JOAN SABATER.

MARC SALGAS - SARRIÀ DE TER

“La sensació quan inicies una pretemporada és que hi arribes amb les energies renovades i amb la màxima il·lusió, i més en aquest cas, en què afrontem el repte de la divisió d’honor de plata i ens volem preparar bé per estar a l’altura.” La motivació del Sarrià per afrontar, en poc més d’un mes, l’inici de la seva primera temporada a la segona màxima categoria de l’handbol espanyol és alta, segons explica el nou tècnic, Salva Puig. No podia ser de cap altra manera. Després del magnífic ascens assolit la temporada passada, el Sarrià afronta el repte més gran en la història del club.

L’equip es va posar en marxa ahir amb el primer entrenament de pretemporada, en el qual encara no hi va haver la plantilla sencera perquè alguns jugadors tenen compromisos laborals o encara no han tornat de vacances. “Ens hem reunit amb tots ells, els vam passar un pla d’entrenament individual. Ara ja tenim ganes de treballar”, assegura el tècnic de Montcada i Reixac. L’equip tindrà pocs dies de preparació abans del primer partit oficial de la temporada, que jugarà a casa contra el Granollers (18 d’agost) en les semifinals de la supercopa catalana. “Aquest partit arriba una mica aviat. El rival és de molta envergadura [juga a l’Asobal], però estem contents de tenir l’oportunitat de jugar les semifinals”, explica Puig.

Pel que fa a la lliga, l’entrenador del Sarrià afirma que no es volen posar un objectiu concret: “És una lliga dura, amb molts equips que han jugat a l’Asobal i jugadors que han estat internacionals. Hem de ser conscients de la categoria en què jugarem, veure on ens posa la competició i no tenir l’angoixa de veure a quantes victòries podem arribar.” “Tots els equips s’han de basar en una bona defensa. A partir d’aquí, intentar recuperar pilotes i sortir al contraatac. Al llarg de la temporada, anirem introduint canvis i aportant matisos”, explica Puig sobre l’estil de joc que aplicarà al Sarrià.

Per a Puig, exjugador professional, el repte de dirigir el Sarrià a plata és també un salt en la seva carrera com a entrenador: “He passat bons anys entrenant el Calella [lliga catalana], però necessitava un canvi i un repte més exigent, i aquesta categoria em permetrà posar-me a prova i veure si estic a l’altura del repte.” De Calella prové, també, un dels quatre fitxatges del Sarrià, l’extrem esquerre Pau Palacios. Les altres tres incorporacions són les de Gerard March (Sant Cugat), Isaac Alemán (Montequinto) i Roc Segarra (Palautordera).

L’ascens del Sarrià suposarà que, set temporades després, es torni a veure les cares amb el seu gran rival, el Bordils. “És un derbi que tothom ja té assenyalat. Farà molta il·lusió després de tantes temporades. L’hem de disfrutar tots plegats perquè és una ocasió única per a l’handbol gironí”, assegura Puig.

Jugadors

1. Adrià Serrano Pivot

2. Alberto Vicente Lateral esquerre

3. Aleix Biosca Porter

4. Antonio Moreno Porter

5. Arnau Rovira Central

6. Artem Tserno Extrem dret

7. David Mariscal Central

8. Gashaw Lladó Extrem esquerre

9. Gerard March Lateral esquerre

10. Guillem Torres Pivot

11. Iñaki Gutiérrez Central

12. Isaac Alemán Extrem esquerre

13. Joan Pórtulas Extrem esquerre

14. Jofre Costa Lateral dret

15. Josep Ballester Lateral esquerra

16. Juli Fina Lateral dret

17. Kevin Mascaró Porter

18. Martí Arnau Pivot

19. Oriol Teixidor Lateral esquerre

20. Pau Guitart Porter

21. Pau Palacios Extrem esquerre

22. Pere Arnau Lateral dret

23. Roc Segarra Extrem dret

Cos tècnic

Salva Puig Entrenador

Pere Medinyà Ajudant

Jorge Martínez Entrenador de porters

Albert Pijoan Preparador físic

Lluís Trèmols Delegat

Jordi Oliveras Fisioterapeuta

Pere Marco Metge

 

L'ESPORTIU