Un altre dia per recordar

Handbol. La semifinal de la supercopa catalana entre el Sarrià i el Granollers, diumenge a les 19 h, serà el primer partit de Salva Puig i tres dels quatre fitxatges amb el seu nou club 

  • Alemán, Palacios March i Segarra , en el primer entrenament JOAN SABATER.

El primer projecte de la Unió Esportiva Sarrià per a la divisió d’honor plata veurà la llum aquest diumenge (19 h), en la segona semifinal de la supercopa Catalunya en dos anys. Com en l’anterior, el Fraikin Granollers serà el conjunt de l’Asobal que visiti Sarrià de Ter, amb el 26-29 de l’1 de setembre del 2017 encara present en la memòria col·lectiva. Era el primer curs d’Antonio Rama com a màxim responsable tècnic del conjunt vallesà. Una situació similar a la que viurà Salva Puig, que prepara la temporada del debut en la segona categoria de l’handbol estatal des de la setmana passada i que dirigirà el seu primer partit a la banqueta dels taurons contra l’equip de la seva vida. El tècnic de Montcada i Reixac (1979) va jugar-hi en tres etapes, hi va jugar el seu primer partit en l’Asobal l’últim com a professional, el 2016 contra el Barça –amb els blaugrana hi va guanyar la lliga de campions el 2005. Els extrems Isaac Alemán, Pau Palacios i Roc Segarra, tres dels quatre fitxatges de l’equip, jugaran els seu primer partit amb la samarreta del Sarrià. Gerard March Popi ja va jugar-hi, en una etapa anterior i després de sortir del Barça.

El primer amistós que l’equip de Salva Puig té previst jugar aquesta pretemporada serà el 31 d’agost, amb el Barça B –juntament amb el Bordils, l’altre català en la categoria de plata– també a Sarrià de Ter. Abans de començar la lliga, el 14 de setembre a Còrdova, el conjunt sarrianenc jugarà l’1 de setembre a Sant Quirze del Vallès, el dia 4 a casa amb el Garbí i el 6 amb el Banyoles.

El duel d’aquest diumenge serà amb entrada per al públic, a un preu econòmic segons el mateix club; que té oberta la campanya d’abonaments per al primer curs a plata (familiar, 120 euros; individual, 85, i jubilats, 42).

Triomf en blanc i negre

El Granollers, un dels dos únics clubs que sempre ha jugat en la màxima categoria estatal, va jugar la semifinal de la lliga catalana a doble partit amb el Sarrià que entrenava Emili Rodríguez. El 23 de setembre de 1983 Ariño i Jaume Puig, el pare de l’entrenador, eren els referents de l’equip vallesà, que tastaria el pa que s’hi dona, a Sarrià (27-25, 15-11 en la mitja part). “El públic va saltar a la pista i hi hagué xampany per a tothom”, diu la crònica d’El Punt

L’Agrupació Deportiva i Cultural Sarrià de Dalt, club del qual va sorgir la Unió Esportiva en la fusió amb el Grup Deportiu Nostra Senyora de Montserrat (1977), també va jugar dos partits oficials contra el Granollers, en la copa del Generalísimo –després copa del Rei. Eren els vuitens de final, el maig de 1966, i el Granollers acabava de guanyar la lliga espanyola. El dia 15 a Sarrià de Ter el resultat va ser de 13-29 i en la tornada, quatre dies més tard, el Granollers va tornar a guanyar (25-15).

 

ELS PARTITS 

4
amistosos
jugarà el Sarrià abans de començar la lliga: Barça B, Sant Quirze, Garbí i Banyoles.
3
cops
ha jugat en partit oficial el Granollers a Sarrià de Ter: 1966 (13-29), 1983 (27-25) i 2017 (26-29).